Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2015

Online Reputation Management Syllabus

15 SEO Interview Questions for SEO Beginners

Important Concept Which is Frequently Asked by Interviewer

1 - Clicks vs. Sessions : Clicks     The Clicks column in your reports indicates how many times your advertisements were clicked by users Sessions   Sessions indicates the number of unique sessions initiated by your users. Diffrence  A user may click your ad multiple times. When one person clicks on one advertisement multiple times in the same session, AdWords records multiple clicks while Analytics recognizes the separate pageviews as one session. This is a common behavior among users engaging in comparison shopping. A user may click on an ad, and then later, during a different session, return directly to the site through a bookmark. The referral information from the original session is retained in this case, so the one click results in multiple sessions. A user may click on your advertisement, but prevent the page from fully loading by navigating to another page or by pressing the browser's Stop button. In this case, the Analytics tracking code is unable to execute and send trackin…

Most Important PPC (Pay Per Click) Interview Questions

Here I am sharing Google Adwords Interview Question Answers for all students who are preparing for Google Adwords exam or want to clear Google Adwords interview all test question and answers related to Google Adwords 2015.

Q1: What is the payment model for a YouTube homepage masthead advertisement?
Ans: These are sold on a fixed cost per day model.

Q2: How can you optimize your CPC-based campaign?
Ans: Focus on a high CTR, ad rank, and Quality Score.

Q3: What will Frequency Capping do?
Ans: It will limit the number of times an ad appears to the same unique user on the Display Network.

Q4: True or False: You can set individual bids for sites you select for Managed Placements advertisements.
Ans: True

Q5: Can you use Frequency Capping on the Search Network?
Ans: No, this feature is available only for ads on the Display Network.

Q6: Can you track the Mouseover Rate on ads built with the Display Ad Builder?
Ans: Yes

Q7: True or False: Topic Targeting is likely to ensure ads are contextually rele…

Most Frequently Asked Formula's In PPC Interview

CPC: Cost-per Click Total Spend / Total Number Of Clicks
CPM: Cost- Per Thousand Impressions  (Total Spend / Total Number Of Impressions) x 1000
CTR: Click-through Rate Total Clicks / Total Impressions
CPA: Cost Per Acquisition Total Spend / Total Conversions
CR: Conversion Rate: (Total Conversion / Total Clicks) X 100
ROI: Return On Investment (Revenue - Cost) / Investment Cost X 100 (for %)
Keyword Maximum Cost Per Click Break even CPC = Value of each sale * Conversion rate / 100
Maximum Profitability Maximum profit attainable = (Value of each sale – Minimum CPC) * Conversion rate * Monthly budget / Minimum CPC
Return On Investment (ROI) ROI = (Value of each sale * Number of sales / Advertising cost) – 1

Google Analytics Interview Question Answers

Here I am sharing Google Analytic Interview Question Answers for all students who are preparing for Google Analytic exam or want to clear Google Analytic interview all question and answers related to Google Analytic.

Q1: True or False: You can view Placement URL data in Google Analytics with AdWords manual tagging enabled. Ans: False.

Q2: True or False: You can view Match Type data in Google Analytics with AdWords manual tagging enabled. Ans: False.

Q3: True or False: You can view Ad Group data in Google Analytics with AdWords manual tagging enabled. Ans: False.

Q4: Reports show that visitors are coming from paused or discontinued campaigns. Why might this be?

Ans: If the visitors were originally referred by that campaign, and are now coming back as direct visitors, they will be attributed to the paused or discontinued campaign.

Q5: What is a referrer? Ans: It is the URL of an outside website from which a visitor comes to your website.

Q6: On your website.com, you are seeing traffic coming from …